Bjørn reddet fra bjørnegaldefabrik på vej mod redningscenter

Kinesiske læger siger nej til bjørnegalde og løveknogler

Nyheder

I 2020 lykkedes det os at overbevise 313 kinesiske læger om at stoppe med at anbefale eller udskrive medicin og helseprodukter, der indeholder kropsdele fra vilde dyr.

Topfoto: Bjørn på bjørnegaldefabrik i Vietnam

Der er et stort marked for traditionel asiatisk medicin i Kina, hvor produkter med bl.a. bjørnegalde, tiger- og løveknogler og skæl fra skældyr menes at kunne afhjælpe en lang række onder. 

Forbrugerne får mange af deres informationer fra læger, der er specialiserede i traditionel medicin. Lægerne har en enorm indflydelse på, hvad forbrugerne køber, så ved at påvirke lægerne, kan vi nedbringe efterspørgslen på disse produkter.

Bjørne udnyttet til bjørnegalde i Vietnam

Produkter med bjørnegalde. Foto: ENV

83 % af lægerne vil beskytte vilde dyr

Vi har samarbejdet med Chunyu Doctor, en førende internetbaseret medicinalvirksomhed, om at overbevise de kinesiske læger. 

I 2019 lavede vi en spørgeundersøgelse blandt Chunyu Doctors brugere, som over 1.700 læger besvarede. Den viste, at 83 % af lægerne gerne ville vælge traditionel medicin, der udelukkende er plantebaseret, men at de manglede viden om passende alternativer til ingredienser fra vilde dyr.

Derfor lancerede vi sidste år en onlineplatform, hvor man kan søge efter plantebaserede alternativer.

Seminarer for kinesiske læger

For at opmuntre flere kinesiske læger til at gå den dyrevenlige vej afholdt vi i 2020 seminarer for omkring 400 læger. 

Omdrejningspunktet var dyrevelfærd og artsbevarelse, og hvordan brugen af kropsdele fra vilde dyr i traditionel medicin skader tusindvis af dyr – både de mange tusinde bjørne, tigre og løver, der avles under elendige forhold i fangenskab, og de yderligere tusinder af dyr i naturen, der dræbes af krybskytter.

Bjørne udnyttet til bjørnegalde i Vietnam

På Sydafrikanske løvefarme opdrættes løver, der som unger bruges til turistselfies og som voksne ender som ofre i trofæjagter. De døde løver eksporteres derefter til brug i traditionel asiatisk medicin. Foto: Blood Lions

Vi havde også inviteret adskillige kendte eksperter i traditionel medicin, som fortalte om deres forskning og erfaringer med at bruge medicin, der udelukkende er plantebaseret.

Efter hvert seminar fik deltagerne mulighed for at skrive under på, at de fremover vil droppe helseprodukter og medicin, der indeholder ingredienser fra vilde dyr. Og det gjorde 313 af dem.

Medicinalvirksomheder vil også beskytte dyrene

Samarbejdet har også fået Chunyu Doctor selv til at forpligte sig til at stoppe med at sælge produkter med vilde dyr. De er den femte kinesiske medicinalvirksomhed, der har gjort dette, siden vi startede initiativet i 2019.

Mens COVID-19-pandemien giver store udfordringer for mange virksomheder, ser det ud til, at sundhedsindustrien i Kina vokser. 

Chunyu Doctor planlægger således at udvide sin virksomhed til også at inkludere fysiske apoteker og klinikker. Det vil betyde, at endnu flere forbrugere kommer i kontakt med dem og dermed kan blive påvirket til at vælge ren plantebaseret medicin.

Vi fortsætter arbejdet med at overbevise kinesiske læger og medicinalvirksomheder om at blive dyrevenlige, så vi kan få stoppet efterspørgslen på den medicin, der er skyld i så mange vilde dyrs lidelser.

Vil du vide mere