Godt nyt for USA’s høns: Nestlé dropper buræg

Godt nyt for USA’s høns: Nestlé dropper buræg

Nyheder

Vores samarbejde med verdens største fødevarevirksomhed giver resultater for dyrene. Nestlé har netop annonceret et stop for buræg i alle deres produkter i USA.

Over 9000 tons. Så mange æg bruger Nestlé i deres produkter i USA. Beslutningen om at gå væk fra at bruge æg fra burhøns vil derfor forbedre livet for mange millioner høns. Buræggene vil gradvist blive udfaset fra Nestlés produkter frem til 2020.

Nestlé har desuden lovet at arbejde hen imod, at æggene i deres produkter i flere andre lande kommer til at følge samme standarder som i USA. 

Vores samarbejde med Nestlé beskytter dyrene

Vi indgik samarbejdsaftalen med Nestlé sidste år, og siden da har vi hjulpet dem med at indarbejde dyrebeskyttelse som en central del af deres strategi for ansvarligt indkøb. Vores fokus er på at sikre de højest mulige velfærdsstandarder for de millioner af dyr, der er en del af den globale fødevareproduktion.

Nestlés tilsagn er det første af mange, der fremover vil forbedre dyrenes levevilkår som resultat af vores samarbejde.

nestle-usa-1215-1

Nu kan hønsene snart strække vingerne

Martin Cooke, der er vores internationale chef for virksomhedssamarbejder, siger:

”Tæt på 300 mio. høns i USA lever i små, tomme bure, hvor hver høne har mindre plads, end hvad der svarer til størrelsen på en iPad. Hønsene kan ikke strække deres vinger eller bevæge sig frit.” 

Han fortsætter: ”Vi er stolte af samarbejdet med Nestlé, som lytter til forbrugerne og prioriterer dyrevelfærd højere end købekraft. De tager et ansvarligt valg, når det gælder deres brug af æg, og det vil forbedre livet for millioner af høns. Store fødevarevirksomheder som Nestlé kan bruge deres indflydelse til at skabe positive forandringer i hvert eneste led af leverandørkæden.”

Forbrugerne vil ikke have æg fra burhøns

Paul Bakus, der er direktør for Nestlé Corporate Affairs, tilføjer:

”Man finder vores produkter i køleskabene og spisekamrene hos socialt bevidste forbrugere over hele USA. Vi deler deres overbevisning om, at det er vigtigt, at ingredienserne produceres ansvarligt. Vores beslutning om helt at gå væk fra at bruge buræg er en måde at imødekomme forbrugerne på, samtidig med at vi går foran med et godt eksempel hvad angår dyrevelfærd.”

nestle-usa-1215-2

Læs mere om, hvordan samarbejdet med Nestlé forbedrer livet for dyr >>

Læs mere om dyrenes forhold i det industrielle landbrug >>

Vil du vide mere