Global plan for at udrydde rabies er på plads

15/12/2015

Vi har bevist, at den bedste metode til at udrydde rabies er ved at massevaccinere hunde. Nu vil store, globale organisationer udbrede vores tilgang til hele verden og udrydde rabies inden 2030.

Masseaflivninger af hunde sætter ikke en stopper for rabies – men det gør vaccinationer af hundene.

Rabies skal udryddes inden 2030 – og det skal ske ved hjælp af vores humane metoder, herunder massevaccinationer af hunde. Det annoncerede Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) og FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) på en konference, som netop er afholdt i Genève med støtte fra vores partnerorganisation Global Alliance for Rabies Control (GARC).

Hør Steve McIvor, Administrerende direktør for World Animal Protection internationalt, fortælle, hvorfor det er så vigtigt med en global indsats:

Konferencen markerer det største skridt, der nogensinde er taget i retning af at beskytte hunde mod rabies og de brutale masseaflivninger, der sker på grund af frygten for den dødbringende sygdom.

Vi redder millioner af hundes liv

Mindst 55.000 mennesker dør hvert år af rabies, og 95 % af dem er blevet smittet af hunde. For at udrydde rabies blandt mennesker, skal man altså udrydde rabies blandt hunde. Vores vaccinationsprogrammer mange steder i verden har bevist, at massevaccinationer af hunde er den eneste metode, der effektivt udrydder rabies.

Det er første gang, at vores humane løsning formelt er blevet anerkendt af globale instanser som den rette løsningen på rabiesproblemet. De beviser, som vi og værtsorganisationerne fremsatte på konferencen, vil redde millioner af hundes liv. Hunde som ellers risikerede at blive aflivet med brutale metoder.

Vaccinationer ændrer folks opfattelse af hunde

Administrerende direktør i World Animal Protection, Steve McIvor holdt oplæg på konferencen sammen med Beryl Mutonono-Watkiss, som er leder af vores arbejde for at beskytte hunde. Steve McIvor sagde:

”Masseaflivninger af hunde sætter ikke en stopper for rabies – men det gør vaccinationer af hundene. Vi må sørge for, at lokalsamfund tager sig godt af deres hunde og ikke dræber dem i et forgæves forsøg på at stoppe rabiesudbrud. Massevaccinationer vil ikke bare udrydde rabies – det vil også udrydde frygten for rabies og ændre den negative opfattelse, mange mennesker har af hunde.”

Vi har bevist, at rabies kan udryddes

For nylig har vi samarbejdet med Bill & Melinda Gates Foundation og WHO i Sydafrika, Tanzania og Filippinerne. Disse vaccinationsprojekter har bevist, at man helt kan udrydde rabies, når man i en årrække vaccinerer 70 % af hundene i et bestemt område. Disse beviser blev præsenteret på konferencen i Genève, og de udgør grundlaget for den globale vision, som OIE, WHO og FAO fremsatte.

Vi fortsætter med at samarbejde med mellemstatslige organisationer for at sikre, at man bruger massevaccinationer til at udrydde rabies. Sammen kan vi forbedre livet for millioner af hunde over hele verden.

Læs mere om vores arbejde for at beskytte hunde >>

Støt vores arbejde med et bidrag >>

Særlig hjælp til handicappede bjørne

Kontakt os

I et helt særligt område af bjørnereservatet i Pakistan bor de bjørne, der på grund af deres handicaps har brug for særlige hensyn. Her kan de leve et trygt og...