Chained pit-tailed macaque.

G20-ledere: Her ser I rædslerne i handlen med vilde dyr

Nyheder

Verdens ledere bør sætte en stopper for den globale handel med vilde dyr. Op til G20-mødet har vi sammen med den anerkendte filmproducent Aaron Gekoski lavet en kortfilm, der viser handlens rædsler.

Topfoto: Paul Hilton (@paulhiltonphoto) / Earth Tree Images.

G20-topmødet for verdens største økonomier – herunder EU – finder sted i Italien på Halloween den 30.-31. oktober. Halloween er som bekendt forbundet med gys og gru, og det er en rammende baggrund for det mareridt, som vilde dyr udsættes for, når der handles med dem.

Dyrene bliver holdt fanget og indespærret under trange og uhumske forhold. De bliver behandlet som varer, ikke som levende og sansende væsner, der kan føle frygt og smerte.

Ikke nok med at de vilde dyr lider: Udnyttelsen af dem skaber også farlige miljøer, hvor nye smitsomme sygdomme kan opstå og spredes til mennesker. Der er en stor risiko for, at den næste globale pandemi vil kunne spores tilbage til handlen med vilde dyr.

Flyvepungegern og flagermus til salg på et marked i Jakarta, Indonesien

Vores nye kortfilm ’Horrors of the Wildlife Trade’ afslører handlens sande rædsler. Vi opfordrer endnu engang G20-lederne til at gå sammen om at gøre en ende på den brutale udnyttelse af vilde dyr – for dyrenes skyld, men også for vores egen sundheds.

Se Horrors of the Wildlife Trade:

Afsløring af grusomhederne

Aaron Gekoski, der har lavet filmen, er en internationalt anerkendt miljøfotojournalist og filmproducent, som har dedikeret sit livsværk til at stoppe udnyttelsen af vilde dyr. Gennem sit arbejde har han været vidne til forfærdelige lidelser blandt dyrene og dokumenteret dem i film og billeder.

Denne nye film viser skræmmende og uforglemmelige billeder af dyr, der lider i den globale handel – men også hvordan vi kan forandre dyrenes liv for altid, hvis vi står sammen om det.

Filmen fremhæver, at G20-lederne holder dyrs, menneskers og den globale økonomis skæbne i deres hænder. De har nu muligheden for at gøre noget ved de frygtelige lidelser og forhindre den næste pandemi.

Flyvepungegern og flagermus til salg på et marked i Jakarta, Indonesien

Vi lægger pres på G20

Da coronapandemien startede sin hærgen i 2020, indsamlede vi over en million underskrifter fra mennesker over hele verden. 

Vi overrakte underskrifterne op til G20-topmødet i 2020 med et krav til verdens ledere om, at de gjorde noget ved truslen fra handlen med vilde dyr. Desværre blev de mange stemmer i høj grad ignoreret og bliver det stadig. Det kæmper vi for at ændre.

Teamet for dette års G20-topmøde er Mennesker, Planeten og Velstand. Handlen med vilde dyr truer alle tre dele, da den påvirker milliarder af dyr, folkesundheden, globale og lokale økonomier og klodens biodiversitet. Vi lægger derfor pres på G20-lederne for at få dem til at sætte en stopper for udnyttelsen af verdens vilde dyr.

Se filmen på YouTube og del den på sociale medier, så flere bliver opmærksom på problemet >> 

Vil du vide mere