1 mio. overskrifter overrakt til EU-Kommissionen mod den globale handel med vilde dyr

En million mennesker kræver handlen med vilde dyr stoppet

Nyheder

I dag overrækker vi 1 mio. underskrifter til EU-Kommissionen, der den kommende weekend mødes med verdens ledere til G20-topmøde. Med underskrifterne kræver vi, at de forbyder handlen med vilde dyr.

Over 1 mio. mennesker verden over har bakket op om vores underskriftsindsamling rettet mod G20 – verdens største økonomier – hvor vi opfordrer dem til at gøre en ende på den farlige, globale handel med vilde dyr.

Alene i Danmark er der indsamlet 34.592 underskrifter, og Sanne Salomonsen, Silas Holst og flere andre kendte danskere har hjulpet med at bakke op om kampagnen. 

Se videoen: Vores opfordring til verdens ledere:

Underskrifterne er i dag blevet sendt til EU-kommissionen, der en kommende weekend, den 21.-22. november, deltager i G20-topmødet, hvor verdens største økonomier skal diskutere verdens mest presserende udfordringer, herunder coronapandemien.

Udover EU deltager Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Sydkorea, Mexico, Rusland, Saudi-Arabien, Sydafrika, Tyrkiet, Storbritannien og USA.

En kæmpe sundhedsrisiko

Det er en af de underskriftskampagner, vi som global organisation har oplevet den største opbakning til nogensinde – og ikke uden grund. 

For handlen med vilde dyr er ikke kun en trussel mod dyrene selv – den udgør en sundhedsrisiko for os alle sammen. Det har COVID-19 med al tydelighed bevist i lighed med tidligere pandemier som SARS, MERS og Ebola.

”COVID-19-pandemien er et resultat af den brutale måde, vi behandler og omgås vilde dyr på, og vi kan ikke længere ignorere den ødelæggende effekt, som den globale handel med vilde dyr har på vores sundhed. Vi er glade og stolte over, at så mange danskere støtter op om at få stoppet handlen med vilde dyr,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Situationen med de danske mink og den muterede coronavirus i Danmark er et eksempel på, hvordan menneskets tætte omgang med vilde dyr kan have alvorlige konsekvenser både for verdenssundheden, økonomien og dyrevelfærden.

”Mange forbinder handel med vilde dyr, som noget, der foregår langt væk fra os i Danmark. Der er ingen tvivl om, at handlen med vilde dyr er et kæmpe problem i blandt andet Asien, men det foregår altså også lige her i vores egen andedam, hvor millioner af mink bliver holdt fanget i små bure, som på ingen måde kan leve op til deres naturlige forhold. Selvom minkproduktion sidestilles med landbruget, er og bliver minken et vildt dyr,” siger Gitte Buchhave.

World Animal Protection overrækker underskrifter mod den globale handel med vilde dyr til den engelske regering

Underskrifterne overrækkes til EU-Kommissionen.

Opråb til verdens ledere

Vi har skrevet et åbent brev til G20-lederne på baggrund af de over 1 mio., der har bakket op om vores underskriftsindsamling. Her er ordlyden af brevet:

Kære G20-ledere

Sammen med en million mennesker over hele verden opfordrer jeg jer til at gøre det rette og sætte en stopper for den globale handel med vilde dyr. For altid.

COVID-19-pandemien er et resultat af den brutale måde, vi behandler vilde dyr på, og vi kan ikke længere ignorere den ødelæggende effekt, som den kommercielle, globale handel med vilde dyr har på vores sundhed, vores økonomi og vores planet.

Løbet er snart kørt for vilde dyr, alt imens den lovlige og ulovlige handel fortsætter med at profitere på millioner af vilde dyrs lidelser – og bringer os alle i fare.

I kan sørge for, at der kommer én god ting ud af 2020.

Forpligt jer på G20-topmødet den 21.-22. november til at gøre noget ved den grusomme globale handel med vilde dyr for på den måde at værne os mod fremtidige pandemier og beskytte vilde dyr, mennesker og den verden, vi deler.

Jeg er en af de en million mennesker, der har skrevet under, fordi jeg vil have gjort en ende på den globale handel med vilde dyr. Nu skal I – verdens ledere – også handle.

Med venlig hilsen
1 mio. underskrivere af #EndWildlifeTrade

Kulminationen af lang tids pres

World Animal Protection overrækker underskrifter mod den globale handel med vilde dyr til den engelske regering

Her overrækkes de engelske underskrifter mod handlen med vilde dyr til den britiske regering. 

Som en del af C20, et officielt rådgivningsorgan for C20, har vi allerede igennem længere tid arbejdet for at få sat handlen med vilde dyr på dagsordenen til topmødet. 

Med underskrifterne og det åbne brev vil vi nu lægge yderligere pres på verdenslederne, så de ikke kan ignorere den trussel, handlen udgør mod os alle.

Vil du vide mere