Mathilde Norholt

Mathilde Norholt er skuespiller, yogi, coach og doula.

Hun har medvirket i en række TV-serier og danske spillefilm, bl.a. i "Lykke" og "Kristian". Mathilde har desuden været med i en række teaterforestillinger, heriblandt "Dirty Dancing", "Peer Gynt", "Mødre" og "Skærmydsler", ligesom hun har spillet revy på Café Liva. I 2022 fik hun sin debut som instruktør og forfatter, og hun underviser derudover i skuespil teknikker på diverse skuespillerskoler.

Privat er Mathilde datter af skuespillerne Kirsten Norholt og Flemming Sørensen, og bor i København sammen med sin datter Polly.

Når jeg tænker på vores jord som et stort økosystem kan jeg se hvordan dyr er totalt afgørende, men også som væsner, der oplever verden på en anden måde, har de kæmpe betydning. Og vi skal simpelthen behandle dem ordentligt.

Mathilde Norholt

Hvorfor er dyr vigtige for dig?

Det har de altid været. Jeg er faktisk helt uforstående overfor dem, der slet ikke oplever dyr som betydningsfulde. Både når jeg tænker på vores jord som et stort økosystem kan jeg se hvordan dyr er totalt afgørende, men også som væsner, der oplever verden på en anden måde, har de kæmpe betydning. Og vi skal simpelthen behandle dem ordentligt. Det tapper nok helt ind i min medfølelses side.

Hvorfor ville du gerne være Animal Protector?

For at gøre en forskel. Alle kan råbe højt, men hvis man ikke gør det på en gennemtænkt måde, er der ingen der lytter. Det er mig en kæmpe ære.

Hvilken oplevelse med et dyr har haft stor betydning for dig?

Mange. Både de kæledyr jeg har haft gennem mit liv, katte, en ensom undulat (jeg vidste ikke de skulle være to...) og hunde. Hvis man har haft glæden og ansvaret ved at have et kæledyr, ved man også, at det er små personligheder i anderledes kroppe. Og når jeg har været ude i naturen, både i Danmarks, men også på rejserne gennem mit liv. Jeg mødte blandt andet "Lonesome George" på Galapagos. Han var den sidste kæmpe skildpadde af sin art. Grundet os menneskers kynisme og ignorance. Det jo slet ikke til at bære- både set i det perspektiv at han ikke som væsen havde andre artsfæller at leve og opleve med, hvordan så sådan en sanser livet, men også set i et økosystematisk perspetiv. Det er jo fuldkommen forkert når vi gang på gang udsletter arter! Hvad har vi dog gang i...

Instagram: instagram.com/mathildenorholt/

 

Mød vores andre Animal Protectors

Se her