Vilde dyr i underholdning

Problem

  • Et stigende antal vilde dyr indfanges fra naturen, så de kan optræde for turister
  • Dyrene trænes med brutale metoder, så de kan bære rundt på turister eller udføre tricks, der er unaturlige for dem og kan give dem smerter
  • Dyrene holdes isoleret i små bure eller står lænket fast det meste af tiden. De kan ikke følge deres naturlige instinkter og bliver fysisk og psykisk syge.

Løsning

  • Efterspørgslen skal stoppes, og turister skal i stedet opleve vilde dyr i naturen, hvor de hører til
  • Rejsebureauer skal stoppe med at tilbyde aktiviteter med vilde dyr, der optræder
  • Lokalsamfund og myndigheder skal oplyses og rådgives om andre måder at tjene penge på.

Det gør vi

  • Vi oplyser turister og rejsebranchen om den mishandling, dyrene udsættes for. Flere rejsebureauer er stoppet med at tilbyde disse aktiviteter, og mange turister vælger i stedet at opleve dyrene i naturen
  • Vi rådgiver myndigheder og lokalsamfund om leveveje, der ikke indebærer mishandling af dyr.

Vilde dyr er ikke legetøj - de hører hjemme i naturen

Jeg er imod underholdning med vilde dyr og bakker op om World Animal Protections kamp for at få turistindustrien til at stoppe med at udnytte og mishandle dyrene.

Jeg er med til at mindske efterspørgslen på underholdning med vilde dyr ved at være en dyrevenlig turist.

Hvorfor er underholdning med vilde dyr et problem?

Hvert år bliver hundredtusinder af vilde dyr indfanget eller avlet under kummerlige forhold i fangenskab. De lever spærret inde og bliver lemlæstet og mishandlet – blot for at de kan underholde turister. For turisterne kan det se ud som om, at dyrene har det sjovt og godt. Men det har de ikke. En vild tiger ville aldrig lade mennesker kramme og klappe sig, og vilde elefanter ville aldrig lade mennesker ride på sig. De er blevet pryglet til underkastelse. 

Få 10 gode råd til en dyrevenlig ferie >>

Støt vores arbejde for dyrene med et økonomisk bidrag.

Støt her

Livet i fangenskab går imod vilde dyrs behov

Selv vilde dyr, der er avlet og født i fangenskab, har stadig alle deres vilde instinkter intakte. De er ikke blevet domesticerede – i modsætning til hvad mange udbydere af underholdning med vilde dyr påstår. 

Dyrene har ikke plads nok til at bevæge sig på, sociale flokdyr holdes ofte lænket og isoleret, mens dyr, der i naturen lever alene, tvinges til at være tæt på artsfæller. Arter, der i naturen aldrig ville være i nærkontakt, tvinges ofte til at leve side om side. Mange af de dyr, der bruges i underholdning, er meget intelligente og har komplekse sociale behov, som de ikke kan få opfyldt i fangenskab. Det gør dem stressede, syge og giver dem psykiske lidelser.

Læs mere om, hvordan vilde dyr lider på feriesteder >>

Mange turister opsøger underholdning med vilde dyr, fordi de er dyreelskere og ønsker at opleve de eksotiske dyr på tæt hold. De ved typisk ikke, at de dermed støtter dyremishandling