Elefanter i Tanzania

Problem

  • Ved Mikumi Nationalpark i Tanzania opstår der jævnligt konflikter mellem elefanter og lokale bønder
  • Elefanterne ødelægger bøndernes marker, når de går ind på dem for at spise afgrøderne
  • For at beskytte deres marker dræber eller sårer bønderne elefanterne.

Løsning

  • Der skal findes dyrevenlige løsninger, så elefanter og mennesker kan leve side om side uden at komme i konflikt med hinanden.

Det gør vi

  • Vi underviser bønderne i at lave chilihegn og bygge bistader, der holder elefanterne væk
  • Vi rådgiver lokale myndigheder om at introducere lignende løsninger andre steder
  • Vi har hjulpet Tanzanias regering med en ny lov, der skal reducere konflikter mellem vilde dyr og lokalsamfund.

Hjælp os med at redde elefanterne

Når du støtter, bliver dit bidrag brugt, hvor behovet er størst for hjælp til forskellige dyr over alt i verden, herunder til vores arbejde for at hjælpe elefanter i Tanzania. 

En stærk opskrift på succes

Elefanter hærger – mennesker dræber

En flok elefanter kan ødelægge hele marker på en enkelt nat, og nogle gange ødelægger de, hvad der svarer til et års indtægt. For at beskytte deres levebrød har bønderne taget ekstreme metoder i brug for at holde elefanterne væk - som for eksempel at forgifte afgrøder som de ved, at elefanterne vil spise.
 

Chili og bier holder elefanterne væk

Elefanter afskyr lugten og følelsen af chili på deres følsomme snabler, så de bliver afskrækket af rebhegn, der er gennemvædede med chiliolie. Elefanter bryder sig heller ikke om at blive stukket af bier, så lyden af summende bier fra bistader langs markerne holder dem også væk. De mange chilihegn og bistader, som vi har hjulpet bønderne i Mikumi med at lave, har vist sig yderst effektive. Bønderne i nærliggende lokalsamfund er nu begyndt at opsætte lignende hegn. 

Den honning, som bønderne ikke selv kan spise, og de overskydende chilier, der ikke bliver brugt til chilihegnene, sælger bønderne på de lokale markeder og får dermed en ekstra indtægtskilde.

Del i dit netværk:

Pinterest