Dansebjørne i Pakistan

Problem

  • Bjørneunger i Pakistan indfanges fra naturen og trænes til at danse med brutale metoder
  • Bjørnene bliver trukket fra landsby til landsby for at optræde. De rejser sig på bagbenene og ”danser” for at undgå smerten, når ejerne hiver i rebet i deres snude
  • De bjørne, der bliver brugt som dansebjørne, er skadet for livet og kan ikke længere klare sig selv i naturen.

 

Løsning

  • Bjørnene skal reddes fra livet som dansebjørne og have et nyt liv i et reservat
  • Loven skal ændres, så det bliver forbudt at holde dansebjørne
  • Vilde bjørne skal beskyttes fra at blive indfanget fra naturen.

 

Det gør vi

  • Vi hjælper bjørneejerne med en alternativ indtægtskilde. Til gengæld overgiver de deres bjørn
  • Vi arbejder for at få ændret lovgivningen, så den beskytter bjørnene
  • Vi samarbejder med myndighederne om at stoppe krybskytter, der vil indfange nye bjørne fra naturen.

Hjælp os med at redde bjørnene

Støt vores arbejde og hjælp os med at redde Pakistans dansebjørne, der tvinges til at optræde med smertefulde metoder. Dit bidrag bliver brugt, hvor behovet for hjælp til dyr over alt i verden er størst – blandt andet til vores arbejde for at stoppe traditionen med dansebjørne i Pakistan.

Bjørnene får filet tænderne ned og boret hul i snuden

Når bjørneungen bliver indfanget fra naturen, dræber krybskytterne ofte dens mor, når hun prøver at beskytte sin unge. Bjørneungens liv i fangenskab starter med, at den får filet sine tænder ned uden bedøvelse. Derefter bliver dens følsomme snude gennemboret med en rødglødende jernstang, så der kan blive trukket et reb igennem. Når bjørnens ejer trækker i rebet, gør det så ondt, at bjørnen stiller sig på bagbenene for at undgå smerten. Hårde slag mod bjørnens poter og sårene i snuden får den til at rokke fra side til side – den ”danser”

Der er omkring 90 bjørne i Pakistan, der lider hele livet som dansebjørne. De bjørne, der bliver brugt i bjørne-hundekampe, bliver ofte også brugt som dansebjørne, så deres ejere kan tjene penge på dem, når der ikke er kampe.

Bjørnene skal have et nyt liv

De bjørne, der har været brugt som dansebjørne, kan ikke længere klare sig selv i naturen. Deres kost er ofte så dårlig, at de er syge eller blinde på grund af vitaminmangel, og mange af dem har fået fjernet både tænder og kløer. Men de kan få et godt liv i et bjørnereservat, som det reservat vi finansierer i Balkasar. Her kan de leve et mere naturligt liv - bade i vandhuller, lege i det grønne græs og spise brombær og honning.

Del i dit netværk:

Pinterest