Stop tyrefægtning

Problem

  • I en række europæiske og latinamerikanske lande er der tradition for tyrefægtning som underholdning
  • I arenaen bliver tyren omringet af mænd, som angriber den med spyd og sværd
  • Efter 15 minutters tortur får tyren dødsstødet.

Løsning

  • Tyrefægtning skal forbydes i hele verden.

Det gør vi

  • Vi arbejder for at få indført forbud mod tyrefægtning og for at stoppe de instanser, der vil bibeholde tyrefægtning.

Hjælp os med at sætte en stopper for udnyttelse af dyr

Omkring 250.000 tyre bliver hvert år mishandlet og dræbt i tyrefægtningsarenaer og i tyreløb. Er du i udlandet, så lad være med at købe billet til tyrefægtning. Vi har samlet nogle gode råd, du kan følge, hvis du vil være sikker på ikke at støtte udnyttelse af dyr på din ferie. 

Tyrefægtning skal tages af plakaten

Tyre tortureres til døde

Tyrene i tyrefægtningsarenaen lider en langsom og pinefyldt død. Vi mener ikke, at tyrefægtning kan undskyldes ved at kalde det kunst eller kultur. Tyrefægtning er en brutal og blodig form for dyremishandling - og den skal stoppes.
 

Modstanden mod tyrefægtning vokser

Heldigvis vokser antallet af modstandere af tyrefægtning – også i de lande, hvor det stadig er en udbredt underholdningsform. En række byer i Ecuador, Venezuela, Frankrig, Portugal og Columbia har forbudt tyrefægtning. Opbakningen til tyrefægtning i Spanien er også stærkt faldende blandt landets indbyggere. Takket være pres fra World Animal Protection og andre dyrebeskyttelseorganisationer vedtog det catalanske parlament i juli 2010 et forbud mod tyrefægtning i den selvstyrende spanske region Catalonien, som trådte i kraft den 1. januar 2012.

Kampen mod tyrefægtning fortsætter

Der sker dog også tilbageskridt i arbejdet for at få stoppet tyrefægtning i hele verden. I november 2012 vedtog den spanske regering en lov, som ophøjer tyrefægtning i Spanien til kulturarv. Det udløste massive protester verden over. Sammen med andre dyrebeskyttelsesorganisationer kunne vi aflevere mere end en kvart million underskrifter imod lovforslaget, og i Spanien opstod der et borgerinitiativ mod tyrefægtning.

Vi fortsætter arbejdet for et forbud mod tyrefægtning i Spanien, og også i Sydamerika arbejder vi politisk for at få stoppet tyrenes meningsløse lidelser.

Del i dit netværk:

Pinterest