Vi sælger ikke vilde dyr – men det gør alt for mange andre

Gråpapegøjen er en attraktiv handelsvare. Det er en af de arter, der handles mest med illegalt, fordi den er populær at holde som kæledyr. Det gør den også til en af verdens mest udryddelsestruede fugle.

Fra de bliver indfanget i junglen, til de når frem til slutdestinationen, må de udstå mange lidelser.

Brutal tilfangetagelse – vingerne hakkes af 

Krybskytter bruger lokkefugle til at tiltrække vilde gråpapegøjer. Lokkefuglen er bundet fast og ofte såret, så den udstøder høje skrig.

Når de sociale gråpapegøjer kommer for at undersøge, hvad der er galt, bliver de typisk fanget i store net, eller deres fødder klistrer fast til grene, som er smurt ind i en kraftig lim.

Krybskytterne hakker nu det yderste af fuglenes vinger af, så de ikke kan flyve væk. Derefter bliver de proppet ned i små, overfyldte trækasser sammen med mange andre fugle.

Gråpapegøjer under transport med Turkish Airlines.

Mange fugle dør på ruten

Efter en lang, hård tur ud af junglen bliver papegøjerne flyttet over i større transportkasser sammen med et stort antal andre fugle, der også er taget ulovligt fra naturen.

To ud af tre gråpapegøjer dør, før de overhovedet når frem til flyet.

Turkish Airlines har ikke undersøgt transportkasserne grundigt for at se, om de indeholder gråpapegøjer eller andre udryddelsestruede fugle. Så kasserne bliver læsset på flyene og fløjet til destinationer som Mellemøsten og Asien.

Skriv under

Til Turkish Airlines: Indstil al jeres transport af fugle fra DR Congo, indtil I kan garantere, at de udryddelsestruede gråpapegøjer ikke bliver smuglet med jeres fly.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs også vores persondatapolitik

Få Turkish Airlines til at tage ansvar

Skriv under her

Krybskytter har brugt Turkish Airlines til ulovligt at smugle gråpapegøjer ud af Afrika. Flyselskabet undersøger ikke deres last grundigt, og de giver ikke deres ansatte den nødvendige træning, så de kan opdage illegalt handlede dyr.

Turkish Airlines bør indstille al transport af fugle fra DR Congo, indtil de med sikkerhed kan sige, at gråpapegøjer og andre truede arter ikke bliver fragtet med deres fly.

De lever ikke op til deres forpligtelser – læs mere

Vi har flere gange gjort Turkish Airlines opmærksomme på problemet – uden at de har reageret. Derfor har vi brug for din hjælp.

Bak op med din underskrift – sammen kan vi få Turkish Airlines til at tage ansvar.

Læs vores rapport om den illegale handel med gråpapegøjer og Turkish Airlines' involvering >>

Gråpapegøjer hører til i naturen – de har brugt for selskab, plads og stimulering og egner sig ikke til at leve alene i et bur. Læs mere >>

En gråpapegøje holdt som kæledyr har plukket sine fjer – et tegn på kronisk stress

Del i dit netværk:

Pinterest Google +