Red tyrene fra ilden - stop Toro de Jubilo

Problemet

  • Hvert år i november afholdes festivalen Toro de Jubilo i den spanske by Medinaceli. Her får en tyr sat let antændeligt materiale fast til sine horn. Der sættes ild til materialet, og i op til over en time springer tyren skrækslagent rundt og prøver at undslippe de svidende flammer. 

Løsningen

  • Denne brutale form for dyremishandling i underholdningens navn skal stoppes. Vi mener ikke, at kultur og tradition er en undskyldning for at lade dyr lide.

Det gør vi

  • Vi arbejder for at få stoppet traditionen med ”ildtyre” i Medinaceli. Vi vil protestere til Medinacelis borgmester og lægge pres på ham ved at overrække ham underskrifter fra dyrevenner, der vil have den brutale tradition afskaffet.

Tyrens lange, pinefulde vej mod døden

Det er ren og skær dyremishandling, når det sættes ild til en ung tyr under Toro de Jubilo-festivalen.

Tyren bliver ledt ind i en ring af bål på byens torv. Den bindes fast, og på hornene får den fastspændt letantændeligt materiale gennemvædet med brændbare kemikalier. Der sættes ild til materialet, og den skrækslagne tyr slippes løs, mens flammerne slår op omkring dens hoved.

Tyren springer panisk rundt i et forsøg på at undslippe ilden. Gløder og gnister svider og brænder dens krop. Imens hujer tilskuerne, og unge mænd løber ind i ringen til tyren og tirrer den.

Der kan gå over en time, før tyren udmattet giver op og stønnende og prustende stopper sin kamp for at undgå flammerne. Derefter bliver den trukket væk og slagtet.
 

Del i dit netværk:

Pinterest