Pressemeddelelse: Mads & Monopolet legitimerer dyremishandling

22. April. 2017

Mads & Monopolet legitimerer dyremishandling

World Animal Protection Danmark er forundrede over og tager afstand fra, at panelet i dagens udgave af radioprogrammet Mads & Monopolet på P4, anbefalede en lytter at gå ind og se tyrefægtning i Valencia. Tyrefægtning kan aldrig retfærdiggøres som kultur eller tradition - det er ren dyremishandling.

Det er problematisk at DR legitimerer dyremishandling

Under henvisning til at man altid skal være åben overfor andre kulturer og aldrig sige nej til en oplevelse,anbefalede et samstemmende panel af Pilou Asbæk, Martin Krasnik og Sofie Linde at gå ind og se tyrefægtning som et underholdende indslag i ferien. Det er netop denne forældede tankegang der gør, at tyrefægtning stadig foregår, selvom dyrene tydeligvis lider i arenaen.

Kultur og tradition kan ikke bruges som undskyldning for at mishandle dyr

Når tyrefægtning bliver omtalt som tradition og kultur, legitimerer det en tilskuerplads i tyrefægtningsarenaen. Besøgende tænker ikke umiddelbart over, at tyrene lider. Dagens monopol nævner selv flere gange, at de er imod dyremishandling, men anbefaler alligevel at gå ind og se tyrefægtning.
 
Dilemmaet i Monopolet viser, at de ikke er fuldt ud klar over, at tyrefægtning ER dyremishandling - og hvis de vidste det, ville de nok være knap så begejstrede for at anbefale såkaldt underholdning, hvor tyrene lider en grusom død.
 
Direktør i World Animal Protection, Gitte Buchhave, siger: "Mange turister tænker ikke over, at de er med til at støtte en kynisk industri, når de tager ind og ser tyrefægtning. Men jeg synes, det er problematisk, at DR i et af deres mest populære radioprogrammer promoverer sådanne attraktioner. Det sender et uheldigt signal om, at denne type underholdning er helt okay. Kulturarv retfærdiggør ikke en aktivitet, der beror på dyremishandling," siger Gitte Buchhave.
 
Hvert år bliver op mod 60.000 tyre og andre dyr mishandlet og dræbt i tyrefægtningsarenaer og under festivaler i Spanien.

World Animal Protection arbejder sammen med lokale organisationer i Spanien for at få forbudt tyrefægtning.

Hovedparten af spanierne mener heller ikke længere, at festivaler, hvor dyr mishandles, skal være tilladt

 

Kontaktinformation

Johanne Hauch Jensen
Telefon: 3393 7212
Email: presse@worldanimalprotection.dk

"Tyrefægtning er ikke underholdning, men et tragisk skue over et lidende dyrs chanceløse dødskamp. Kultur og tradition kan ikke bruges som undskyldning for at mishandle dyr," siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.
Kategorier: 

Del i dit netværk:

Pinterest