Cyklon i Madagaskar: Vi hjælper vilde dyr, kæledyr og husdyr

14/02/2018

Tusindvis af dyr er truet af skybrud, oversvømmelser og jordskred, efter at cyklonen Ava ramte den afrikanske ø sidste måned. Vores mobile dyrlægeklinik hjælper dyrene.

”Det er vigtigt at hjælpe dyrene, for de betyder, at familien har penge – men de er også mine venner.” Jerry Ramashiriso, 11 år

Madagaskar har et helt unikt økosystem med mange dyre- og plantearter, der ikke findes nogen andre steder. Desværre er det også et af verdens fattigste lande, og det bliver ofte ramt af naturkatastrofer.

Den 5. januar ramte den tropiske cyklon Ava den østlige del af øen. Det medførte ødelæggende oversvømmelser og jordskred.

Vi rykkede ud for at hjælpe dyrene, og vores mobile dyrlægeklinik har hjulpet 8.868 vilde fugle, hunde, katte, høns og andre dyr i Antananarivo-regionen. Vi har også taget os af lemurer, hvis leveområder er blevet hærget af cyklonen

Ællinger i Madagaskar

Sådan hjælper vi dyrene

Vi samarbejder med den lokale regering og Animal SOS, en lokal dyrevelfærdsorganisation, for at hjælpe så mange dyr og deres ejere som muligt.

I landets værst ramte regioner har vi sat ind med:

  • en mobil dyrlægeklink, der vaccinerer og behandler sårede og syge dyr
  • foder til hunde og lemurer
  • parasitbehandling til hunde, katte, kvæg, grise, høns, gæs og ænder

Dyr er vigtige for Madagaskars befolkning, og mange af indbyggerne er afhængige af deres dyr for at overleve. Vi mødte en 11-årig dreng ved navn Jerry Ramashiriso, som sagde til os: ”Det er vigtigt at hjælpe dyrene, for de betyder, at familien har penge – men de er også mine venner.”

Jerry Ramahiriso med koen Zebu

De vilde dyr er truet af illegal handel

Der er en direkte sammenhæng mellem naturkatastrofer og vækst i den illegale handel med vilde dyr i Madagaskar. Mange mister deres levebrød og indkomst på grund af de hyppige katastrofer. Det får nogle af indbyggerne til at begynde at indfange og sælge vilde dyr for at tjene til dagen og vejen.

Cyklonen Ava har ødelagt meget af regnskoven. Det gør de vilde dyr sårbare og udsatte, og dermed er det lettere for mennesker at finde og fange dem.

Som en del af vores arbejde for at hjælpe de vilde dyr, der blev ramt af katastrofen, besøgte vi Vakong-reservatet. Det er et privatejet reservat for vilde dyr, der ligger ved siden af Andasibe-Mantadia National Park.

En kattalemur i Vakona-reservatet

Mange af dyrene her er blevet reddet eller konfiskeret fra illegal handel. Vi sikrede os, at når dyrene er klar til at vende tilbage til naturen, vil de blive sat ud i beskyttede områder, hvor de er i sikkerhed for fremtidige cykloner og andre katastrofer. Vi sørgede desuden for foder til lemurerne i reservatet.

Du kan hjælpe: Støt vores arbejde for at hjælpe katastroferamte dyr >> 

MandaLao: Et paradis for reddede elefanter

En elefant i MandaLao Elephant Conservation, som vi støtter - World Animal Protection

Tusindvis af elefanter lider, når de bærer rundt på turister eller optræder i shows – men heldigvis er det begyndt at komme flere elefantvenlige alternativer....