Her lider dyrene mest

Vilde dyr bliver udnyttet til mange forskellige slags turistunderholdning – men der er10 typer turistattraktioner, hvor dyrene lider mere end nogen andre steder. Det er dokumenteret i en omfattende undersøgelse foretaget af Oxford Universitet. Resultatet er bakket op af vores egne undersøgelser af forholdene for tigreelefanterløver, dovendyrdesmerkatte og andre vilde dyr i turistindustrien.

Støt her

Tigerselfies

Tigerunger tages fra deres mødre i en meget ung alder, så turister kan få taget billeder med dem. I timevis hver dag blive de krammet og båret rundt på af turister, og de lever typisk i små, kummerlige bure.

De voksne tigre sultes og straffes, så de er medgørlige, når turisterne skal have taget selfies med dem. Det viser vores tiger-rapport, der også afslører en bekymrende stigning i antallet af tigre, der bruges til tigerselfies.

På bare fem år er antallet af tigre i fangenskab ved thailandske turistattraktioner steget med en tredjedel. I 2016 var tallet 830 mod 623 tigre i 2010. Thailand er centrum for den brutale tigerindustri, men den findes også flere andre steder i verden.

 

Elefantridning

Elefanter tages fra deres mødre, når de er små unger, for at tvinge dem til at bære rundt på turister. De bliver trænet med brutale metoder for at knække dem mentalt. Typisk bliver de fastlænket i små bure og slået eller pisket. Det sker for at få dem til at acceptere, at mennesker rider på dem eller på anden måde er i nærkontakt med dem. Elefanttrænerne bruger skarpe kroge til at sikre sig, at elefanterne bliver ved med at adlyde.

Og mishandlingen stopper ikke her. Elefanterne holdes typisk fastbundet i små indelukker, hvor de ikke kan danne sociale bånd med andre elefanter. Det er ekstremt stressende for dem og skader dem psykisk.

Støt her

Gåture med løver

I den voksende industri med ”løveturisme” avler man løveunger blot for at tage dem fra deres mødre en måned efter fødslen. Disse løveparker findes primært i det sydlige Afrika, I mange timer hver dag krammer turister løveungerne og får taget billeder med dem. Turisterne får ofte besked på at slå ungerne, hvis de viser aggression eller anden uønsket adfærd.

Når ungerne bliver for store til, at turisterne kan bære på dem – men mens de stadig er unge nok til, at de kan kontrolleres af mennesker – bliver de brugt til gåture med turisterne, nogle gange i snor.

Disse løver lever hele deres liv i fangenskab. De kan aldrig sættes ud i den fri natur og leve som vilde løver.

Holde havskildpadder i hænderne

Den sidste havskildpaddefarm i verden, der fungerer som turistattraktion, ligger på Caymanøerne. Her kan turister holde skildpadder i hænderne eller spise deres kød.

Forholdene på Cayman Skildpaddefarm er dybt kritisable, og havskildpadderne er stressede og syge. De går ofte i panik, når turister løfter dem op, og der er eksempler på, at turisterne taber skildpadderne, så de får slemme skader og dør. 

Støt her

Delfiner der optræder

Millioner af turister besøger delfinarier, men de kender ikke til de lidelser, som delfinerne bliver udsat for blot for at få dem til at optræde.

Mange steder i verden indfanger man vilde delfiner fra naturen, så de kan optræde i shows. Delfinerne bliver ofte jagtet af larmende speedbåde og trukket ombord eller fanget i net. Det er så stressende for delfinerne, at mange af dem dør, mens de bliver transporteret til delfinariet.

Uanset om delfinerne bliver fanget i havet eller avlet i fangenskab, så lider de i delfinarierne. De har kun hvad der svarer til en stor swimmingpool at svømme i, mens de i naturen kan svømme over 100 km om dagen. Delfinerne bliver solskoldede, fordi de ikke kan dykke ned på dybt vand, og mange af dem udvikler mavesår af stress.

Det er bare fem af de værste typer underholdning med vilde dyr. Over en halv million vilde dyr lider hele livet for at underholde turister. Aber tvinges til at danse. Desmerkatte holdes i små bure og tvangsfodres med kaffebønner, så turister kan se dem og købe luksuskaffe lavet på de halvt fordøjede bønner. Og krokodillefarme er en af de nyeste typer turistattraktioner.

Helt tæt på mishandlingen: Personlig beretning fra felten >>

Sådan kan du hjælpe 

Billeder: World Animal Protection, Michelle De Villiers for World Animal Protection and iStock. by Getty Images

Del i dit netværk:

Pinterest