A dog sits in front of a mound of rubble of collapsed houses after Saturday's earthquake in Bhaktapur, Nepal April 27, 2015

Vores katastrofeteam er i Nepal

Nyheder

Det kraftige jordskælv, der ramte Nepal søndag, er også gået hårdt ud over dyrene. Vi har et team af dyrlæger på plads i det fattige land for at redde sårede og forladte dyr.

Topfoto: REUTERS/Navesh Chitrakar.

Et kraftigt jordskælv målt til 7,9 på Richter-skalaen forvandlede på få sekunder det ellers så smukke Nepal til rent kaos. Flere tusinde mennesker er døde og mange huse er totalt ødelagte efter de voldsomme rystelser.

Dyrene er også hårdt ramt. Mange er blevet såret eller efterladt uden vand og drikke. Vores katastrofeteam, der ankom til Nepal i dag, vil i første omgang sørge for, at få de nødvendige forsyninger af foder og vand frem til de nødstedte dyr.

Mobile dyreklinikker

Vi vil også oprette mobile dyrlægeklinikker i de værst ramte områder, hvor dyrlæger vil behandle de sårede dyr, og sørge for rådgivning og støtte til deres ejere.

”I et land som Nepal er befolkningen meget afhængig af deres landbrugsdyr. Samtidig er folk ofte meget tæt forbundet til deres elskede dyr, der er deres eneste indtægtskilde”, siger direktør for World Animal Protection, Gitte Buchhave.

I Nepal arbejder over 70% af befolkningen i landbruget. Gitte Buchhave understreger derfor, at når man hjælper dyrene i et katastrofeområde, hjælper man også de mennesker, der er så hårdt ramt af naturkatastrofen.

Vil du vide mere