Over 100 rejseselskaber har nu droppet elefantridning

Over 100 rejseselskaber har nu droppet elefantridning

Nyheder

Flere af de største danske rejseselskaber har sluttet sig til den voksende gruppe af internationale rejsearrangører, der siger et rungende nej til mishandling af elefanter for underholdningens skyld.

Vores kampagne for at stoppe mishandlingen af elefanter i turistindustrien har nu medvirket til, at over 100 internationale rejsebureauer har valgt at stoppe med at tilbyde elefantridning og shows med elefanter til de rejsende.  Blandt dem er danske Spies, Albatros Travel, Apollo, Jysk Rejsebureau, Star Tour, C&C Travel og Nyhavn Rejser.

”Det er enormt positivt, at flere af de store danske rejsearrangører nu følger den tendens, vi oplever i øjeblikket, og ikke længere vil være med til at lade vilde dyr lide for underholdningens skyld. Der er dog stadigvæk rejsebureauer, som tilbyder elefantridning og -shows i deres udflugtsprogram – og vi håber naturligvis, at de ændrer holdning og følger trop,” siger direktør i World Animal Protection Danmark, Gitte Buchhave.

Elefanterne bliver knækket fysisk og mentalt

Elefantridning har i den seneste tid været stærkt debatteret i de globale medier, efter at den skotske turist Gareth Crowe blev dræbt af en rasende elefant under en elefantridning i Thailand. I modsætning til hvad mange turister tror, lider elefanterne nemlig i fangenskab.

1014785_0

Elefanten er et vildt dyr med stærke instinkter, og før den kan bruges til at underholde turister, skal den som unge igennem en fysisk og psykisk nedbrydningsproces, der på thai kaldes ’Phajaan’. Her bliver elefantungen taget fra sin mor og bliver slået, holdt lænket og sulter og tørster ofte. Elefanten lærer at adlyde træneren ved hjælp af smerten fra en skarp elefantkrog, som træneren slår ind i dens hud for at få den til at makke ret

”Der foregår en meget kynisk udnyttelse af vilde dyr ude i verden. Jeg er sikker på, at mange ville droppe dyreshowet, hvis de vidste, hvordan dyrene har det bag kulisserne,” siger biolog Christina Abel fra World Animal Protection.

Vil du vide mere