Athena the dog with two Olympic gold medallists at our dog adoption event in Rio

Olympiske guldmedaljevindere støtter hundene i Rio

Nyheder

Guldmedaljer og gadehunde lyder måske ikke som et oplagt match. Men det var det i lørdags, hvor to OL-atleter viste deres støtte til vores arbejde for at hjælpe Rios hunde.

De amerikanske roere Eleanor Davis Logan og Tessa Gobbo fik travlt med at fejre sejren, da de vandt OL-guld i lørdags. Men de to kvindelige atleter tog sig også tid til et uanmeldt besøg ved vores adoptionsevent. Her reklamerede vi for, at man kan adoptere de hunde og katte, vi har reddet i samarbejde med arrangørerne af OL og Para-OL.

Medaljekvinderne kælede med hundene og fik taget billeder med dem. Det må siges at være fornemt selskab for hundene, der har levet et sølle liv på gaden.

Tager både medalje og katte med hjem

Med besøget sendte Eleanor og Tessa et budskab til deres fans og alle de brasilianere, der så med: ”Støt de olympiske lege ved at adoptere en hund.”

Tidligere på dagen havde Eleanor adopteret to katte hos vores venner i den lokale NGO Oito Vidas. Da Eleanor besøgte vores event, blev hun særligt forelsket i en hvalp, der er opkaldt efter den brasilianske tennisspiller Guga. ”Jeg håber, at han finder et godt hjem,” sagde hun efter at have holdt ham i sine arme i adskillige minutter. Hun var ikke meget for at give slip på ham igen.

Tessa blev forelsket i en familie af hunde opkaldt efter Olympens guder: Apollo, Zeus, Herkules og Athena. Den lille søskendeflok kæmpede indtil for kort tid siden for at overleve i Rios gader. 

eleanor_and_tessa_with_hercules_the_dog_0

Tessa og Eleanor med hunden Hercules på vores adoptionsevent i Rio

Hunde blev opkaldt efter OL-atleter

En af de hunde, vi har reddet, blev fundet i samme stadium, hvor den jamaicanske guldmedaljevinder Usain Bolt havde sin debut i Rio. Vores team fandt hunden – som nu har fået navnet Bolt – løbende rundt på stadium kun få timer efter, at den ”rigtige” Bolt havde løbet der.

Isaquias, den kortbenede hund på billedet herunder, har fået sin navn efter den brasilianske kano-roer, som vandt tre olympiske medaljer.

isaquias_the_dog_with_olympic_gold_medallists

Hunden Isaquias sammen med de to guldmedaljevindere fra USA

Læs mere om de katte, vi reddede fra Maracana Stadium i  Rio >>

Vil du vide mere