A man with his young calf, which has received veterinary treatment at a World Animal Protection organised assessment in the Dolo district of Malawi following flooding.

Malawis dyr er truet af sygdomme

Nyheder

Efter at en cyklon har skabt store oversvømmelser i Malawi, hjælper vi mere end 100.000 dyr. Mange er blevet syge af at gå rundt i den sumpede, våde jord.

Malawi var i forvejen plaget af kraftig, vedvarende regn, da cyklonen Chedza i slutningen af 2014 hærgede landet. De voldsomme regnskyl, som cyklonen bragte med sig, var ødelæggende for en lang række lokalsamfund og deres dyr - særligt i den sydlige del af landet. Den 13. januar erklærede Malawis præsident katastrofetilstand i 15 ud af landets 28 distrikter.

Dyrene undslap vandmasserne – men ikke sygdommene

I Malawi er de fleste dyr fritgående, og derfor lykkedes det heldigvis mange af dem at flygte til mere højtliggende områder, da de fornemmede, at oversvømmelserne var på vej. Men mange af dyrene er blevet syge af at gå rundt i den sumpede, gennemvåde jord og lider af blandt andet af lungebetændelse, åbne sår, hudsygdomme, brystkirtelbetændelse og klovbrandbyld.

Omkring 355.000 dyr i Chikwawa-distriktet er døde af de sygdomme, de har fået på grund af oversvømmelserne. Det svarer til 37 % af de dyr, der ejes af distriktets fattige bondefamilier.

Vi samarbejder nu med Malawis veterinærmyndigheder, landbrugs- og fødevaremyndigheder samt Chikwawas embedsdyrlæge om at hjælpe distriktets lokalsamfund og deres dyr. I de kommende 14 dage leverer vi nok medicin, ormekure, vacciner og dyrlægeudstyr til at behandle 111.840 dyr: 21.240 køer, 90.000 høns, 500 geder og 100 hunde.

Dyrene betaler for mad, skole og lægehjælp

Mange familier i Chikwawa er afhængige af deres dyr for at kunne brødføde sig og for at kunne betale for børnenes skolegang og lægebehandlinger. Det er derfor bydende nødvendigt, at vi hjælper deres dyr, hvis lokalsamfundene skal kunne komme på fode igen efter katastrofen.

Vil du vide mere