Livet i turistunderholdning ikke et liv for en løve

Livet i turistunderholdning ikke et liv for en løve

Nyheder

Den nye trend med at gå tur med løver og ae løveunger er skyld i livslang lidelse for løverne. Og ved at være en del af denne trend, er turister uden at vide det med til at støtte den tortur, løverne udsættes for.

Blogindlæg af Helen Proctor, vores dyreadfærdsekspert:

Løver er fantastiske dyr, majestætiske, kongelige og dødsensfarlige – jeg kan godt forstå, at turister, der ikke ved bedre, gerne vil i nærkontakt med dem. Det er tragisk at se, hvordan denne interesse for vilde dyr skaber efterspørgsel efter en grusom industri.

Der er mange måder at opleve løver på i deres naturlige omgivelser. I den fri natur kan man se deres sande adfærd og for alvor se, hvad det er, der gør løverne til dyrenes imponerende konge.

incontext-helenproctor-blog1

Løverne nægtes et naturligt liv

Men løver, der “går ture” med turister, lever ikke et naturligt liv. De er typisk taget fra deres mødre meget tidligt og opflaskes af mennesker – ellers er det ikke muligt for mennesker at håndtere dem. De har aldrig fået chancen for at leve et ægte løveliv. De har aldrig lært at gå på jagt, og de har ikke fået lov til at lege i timevis med andre unger og voksne løver i deres flok.

De får heller ikke lov til at tilbringe deres ungdomstid sammen med deres mor, så de kan lære af hende og få omsorg af hende – en vigtig del af deres udvikling.

Vilde dyr i underholdning

Resultatet er unormale voksne løver uden de nødvendige sociale færdigheder og den overlevelsesevne, de har brug for i naturen. Det er derfor meget langt fra sandheden, når løveparker påstår, at deres dyr er ”ægte vilde dyr”, og at de ”lever et naturligt liv.”

For at mennesker kan opflaske løveungerne, bliver de taget fra deres mødre i en meget ung alder. Som alle andre pattedyr er løver afhængige af deres mor, mens de vokser op, og de knytter sig meget hurtigt til hende. Løveungerne bliver ulykkelige og bange, når de tages fra deres mor, og moren bliver meget oprørt, når hendes unger tages fra hende.

incontext-helenproctor-blog2

Løver kan ikke tæmmes

Løver er ikke domesticerede dyr, og de hverken kan eller skal tæmmes. Deres behov matcher simpelthen ikke menneskers behov. Og hvorfor skulle de dele deres liv med os, når de gennem tusindvis af år har udviklet sig til at leve i naturen, hvor de hører hjemme?

En interessant undersøgelse har vist, at løver helt enkelt ikke egner sig til et liv i fangenskab. I naturen er løven det rovdyr, der har det største territorium, og løver bevæger sig over store afstande hver eneste dag. Når de holdes i bur, ser man dem derfor trave frem og tilbage igen og igen – langt mere end noget andet dyr.

Når løver i løveparker ikke ”underholder” turister ved at gå ture med dem eller blive kælet med, holdes de i bure i mange timer af gangen. Særligt uden for turistsæsonen tilbringer de meget af tiden i bur, og de er også i bur om natten, som er det tidspunkt, hvor de burde være mest aktive. Løver, der holdes indespærret, bliver frustrerede og keder sig, og de udviser ofte stereotyp adfærd så som at trave frem og tilbage. Det er ikke bare hjerteskærende at være vidne til, men er også et klart tegn på, at dyret ikke trives i sine omgivelser.

Desværre er de turister, der besøger disse parker for at gå ture med og ae løverne, ikke klar over de grusomheder, der finder sted, eller at løverne lider bag facaden. Derfor er vi nødt til at fortælle sandheden om, hvordan løverne har det.

Du kan hjælpe ved at sige nej til underholdning med vilde dyr og dele budskabet med andre.

Vil du vide mere