Mand og hunde i Bali

International Rabiesdag – sammen kan vi stoppe rabies

Nyheder

Den 28. september var det International Rabiesdag. Hvert år bliver millioner af hunde verden over aflivet på grund af frygt for rabies. Vi arbejder for at hundene i stedet bliver vaccineret.

Hver dag dør 150 mennesker af rabies. De fleste af dem er børn under 15 år. I udviklingslande dør et menneske hvert 10. minut af denne frygtelige sygdom.

At dræbe hundene i rabiesinficerede områder stopper ikke spredningen af sygdommen – det gør kun massevaccinationer af områdets hundebestand.

Vi samarbejder med regeringer og hjælper dem med at vaccinere hundene i de lokalsamfund, hvor rabies udgør en trussel. Her er nogle eksempler på, hvordan vores samarbejde med regeringer og lokale myndigheder har været med til at stoppe spredningen af rabies mange steder i verden:

Zanzibar, Tanzania

Efter at have været forsvundet i mange år dukkede rabies op igen på Zanzibar i 1991. Igennem de seneste fire år har vi samarbejdet med regeringen om at få etableret et vaccinationsprojekt. Regeringen bygger videre på dette projekt og arbejder for at få udryddet rabies i hele regionen via flere vaccinationsprogrammer.

Indonesien

Vi samarbejder med FN’s landbrugs- og fødevareorganisation (FAO) om at hjælpe lokale myndigheder med at vaccinere hundene på den indonesiske ø Flores. På øen Nias støtter vi et pilotprojekt, der skal stoppe og udrydde rabies. Projektet ledes af Global Alliance for Rabies Control (GARC), og regeringen håber på at få udryddet rabies i 2015.

Bangladesh

Vi støtter Bangladeshs regering i at udbrede en national rabiesplan for vaccination af hunde i hele landet, hvor der hvert år dør over 2.000 mennesker af rabies. Siden 2011 er over 70.000 hunde blevet vaccineret i otte distrikter i Bangladesh.

Kina

Vi har lavet et pilotprojekt i Kina, der med sin succes har demonstreret, at massevaccinationer er den bedste måde at bekæmpe rabies på. Projektet startede i 2012 i tre kinesiske provinser, og indtil nu er 750 dyrlæger blevet undervist i at give rabiesvaccinationer, og over 90.000 hunde er blevet vaccineret. Det svarer til 70 % af hundebestanden i de tre provinser. På baggrund af pilotprojektets succes håber vi at kunne udbrede massevaccinationer til hele Kina.

Vil du vide mere