Two elephants are chained in their own habitat.

Elefanter er vilde dyr, ikke legetøj

Nyheder

Asiatiske elefanter er i årevis er blevet mishandlet for at tvinge dem til at bære rundt på turister eller optræde i shows. Nu er mishandlingen af elefanter ved at sprede sig i det sydlige Afrika.

Vi har netop lavet en rapport, der afslører, at elefantridning og elefantshows er en voksende industri i det sydlige Afrika. Underholdning med elefanter er allerede en veletableret industri flere steder i Asien.

Elefantridning er populært blandt turister, og udbyderne tjener godt på det. Men turisterne ser ikke, at dyrene fjernes fra deres mødre som små unger, at de knækkes mentalt, og at de trænes med brutale metoder. Hvis vi ikke handler nu, vil mange flere afrikanske elefanter ende med at blive mishandlet i underholdningens navn.

Livet i turistindustrien set med elefantens øjne

Udover rapporten har vi også lavet en animationsvideo, der viser, hvordan elefanten oplever livet i turistindustrien. Videoen kan ses herunder.

Situationen er kritisk for Afrikas elefanter

Asiatiske elefanter er igennem årtier blevet udsat for omfattende mishandling i takt med, at efterspørgslen på elefantridning og elefantshows er vokset. Nu spreder den brutale industri sig i det sydlige Afrika.

Der er nu mindst 39 kommercielle elefantattraktioner med 215 elefanter i fangenskab i det sydlige Afrika. Hvis denne form for turistunderholdning får lov til at sprede sig yderligere i Afrika, vil et voksende antal elefanter blive udnyttet og mishandlet. Vi vil stoppe industrien i at sprede sig, før det er for sent.

Vilde dyr hører til i naturen – ikke i underholdning

Over hele verden bliver vilde dyr taget fra naturen eller avlet i fangenskab for at de kan udnyttes i turistunderholdningsindustrien. Det er efterspørgslen på ferieoplevelser med vilde dyr, der er skyld i, at industrien vokser.

Sammen kan vi lægge pres på rejsebranchen, så de stopper med at tilbyde underholdning med vilde dyr til deres gæster.

Vi opfordrer alle til at være med til at stoppe underholdning med vilde dyr ved at bakke op om vores kamp for at få flere rejseselskaber til at stoppe udnyttelsen af dyrene.

Læs vores rapport om Afrikas elefanter >>

Vil du vide mere