De overlevede jordskælvet – nu har de brug for vores hjælp

De overlevede – nu har de brug for vores hjælp

Nyheder

En hvalp, der overlevede mod alle odds, og en trofast hund, der ikke ville forlade ruinerne af sit hjem. Mød to af de hunde, vi har hjulpet efter jordskælvet i Ecuador.

Efter det voldsomme jordskælv i Ecuador i april har der hver dag været efterskælv. Både mennesker og dyr har mistet deres hjem og kæmper for at overleve under sammensurrede presenninger og i ly af ruinerne.

Hvalpen Valentino er en overlever 

valentino-equador0516

Et af de ramte dyr er hvalpen Valentino. Han overlevede jordskælvet, men blev alvorligt såret i benet, hoften og hovedet, da en bygning kollapsede oven på ham. Flere af hans indre organer tog også skade

Valentinos kunne ikke bevæge sig og hylede og peb af smerte, indtil vores katastrofeteam fandt ham og bragte ham til en dyrlægeklink. ”Da vi så, hvor meget han led, betalte vi for at få ham transporteret til Santo Domingo, hvor dyrlægerne havde det nødvendige udstyr for at redde hans liv,” fortæller Gerardo Huertas, der leder vores katastrofearbejde i Latinamerika.

På vej til klinikken stoppede Valentino med at trække vejret på grund af chok og blodmangel. Men heldigvis lykkedes det dyrlægerne at redde ham i sidste øjeblik. Valentino får det bedre dag for dag. Han er begyndt at spise lidt og kan endda gå igen.

Den trofaste hund ventede på sine døde ejere 

ecuador-waiting-dog-0516

En anden af de mange hunde, som vores team har hjulpet, blev fundet i ruinerne af sit hjem. Han ventede trofast på, at hans ejere skulle dukke op. Men ejerne var døde i jordskælvet, så han ventede forgæves.

Vores dyrlæge Sérgio Vásquez fortæller, at mange andre hunde gør det samme. ”Det er meget traumatiserende for dem, og samtidig er mange af hundene sårede, stressede og skræmte,” siger han.

Vi gav hunden mad, og nogle frivillige er i gang med at finde et nyt hjem til ham.

Uden hjælp dør dyrene

Vi sørger for hjælp til 15.000 hunde og katte, så de kan overleve jordskælvet og de kommende, svære måneder. Kæledyrene er ofte deres ejeres største trøst midt i katastrofen, og de dyr, der har mistet deres ejere, har ikke mange chancer for at overleve uden hjælp.

Vil du vide mere