Sig nej til underholdning med vilde dyr

Problem

  • Vilde dyr, der optræder for turister, lider under dårlige forhold i fangenskab
  • Dyrene bliver ofte tvunget til at udføre unaturlige bevægelser, der gør ondt på dem
  • De vilde dyr tager skade både fysisk og psykisk og bliver stressede, fordi de ikke kan følge deres naturlige instinkter.

Løsning

  • Rejseselskaber skal stoppe med at promovere aktiviteter med vilde dyr
  • Turister skal opleve vilde dyr i deres naturlige omgivelser
  • Dyrebeskyttelseslovgivningen skal skærpes, så underholdning med vilde dyr forbydes.

Det gør vi

  • Vi er i dialog med nogle af de største skandinaviske rejsearrangører om at stoppe promoveringen af arrangementer med vilde dyr. I 2014 sagde både Albatros Travel, Lotus Travel og Apollo nej til underholdning med vilde dyr.
  • Vi oplyser turisterne om de forhold, de støtter, hvis de ser underholdning med vilde dyr
  • Vi indsamler underskrifter i protest mod at bruge vilde dyr til at optræde for turister.

SKRIV UNDER

Vilde dyr bliver isoleret, sultet og tæsket. Elefanter, løver, tigre og andre dyr bliver mishandlet og gennembanket. Det er nogle af de grumme vilkår for vilde dyr, der skal underholde turister.

 

Vi bruger underskrifterne i vores dialog med rejsearrangørerne for at vise, at mange danskere ikke ønsker at støtte denne form for dyremishandling.

Underholdning med vilde dyr er dyremishandling

Hvert år bliver hundredtusinder af vilde dyr indfanget, spærret inde, lemlæstet og mishandlet – blot for at de kan underholde turister, der for eksempel vil have taget en selfie med en tiger, ride på en elefant eller se delfiner optræde. 

For turisterne ser det ud som om, dyrene har det sjovt og godt. Men det er et falsk billede.

Mange vilde dyr i fangenskab tvinges til at udføre ting, som strider mod deres naturlige adfærd. Vilde dyr har stærke instinkter, som de skal kunne følge. Det kan de ikke i fangenskab, og de bliver derfor ofte syge. Løver og krokodiller bliver bedøvet, for at turisterne kan få taget billeder med dem. Elefanter holdes i lænker og bliver slået med skarpe kroge for at få dem til at adlyde. Delfiner, der i naturen svømmer helt op til 80 km om dagen, får mavesår af stress. 

Behovet for at kunne følge deres naturlige instinkter er det samme, uanset om de vilde dyr er indfanget i naturen eller avlet i fangenskab.


Læs mere og se vores video om, hvordan dyr lider for at underholde turister >>

Forbud mod udnyttelse af vilde dyr breder sig

”Se delfinerne lege” – ”Oplev elefanterne spille fodbold” – ”Få taget dit foto med en tiger”. Som turist bliver man ofte allerede i lufthavnen mødt af lokkende reklamer for at opleve vilde dyr.

Heldigvis har mange lande efterhånden erkendt, at der er tale om dyremishandling. Flere lande har eksempelvis forbud mod delfinarier eller omrejsende cirkus med vilde dyr. Men der er også stadig mange lande, hvor udnyttelsen af vilde dyr til underholdning fortsætter.

Del i dit netværk:

Oplev dyrene i naturen

Vær sikker på ikke at støtte udnyttelsen af vilde dyr på din ferie.

Følg disse simple råd.