Sig nej til underholdning med vilde dyr

Problem

  • Vilde dyr, der optræder for turister, lider under dårlige forhold i fangenskab
  • Dyrene bliver ofte tvunget til at udføre unaturlige bevægelser, der gør ondt på dem
  • De vilde dyr bliver syge og stressede, fordi de ikke kan følge deres naturlige instinkter.

Løsning

  • Rejseselskaber skal stoppe med at promovere aktiviteter med vilde dyr
  • Turister skal opleve vilde dyr i deres naturlige omgivelser
  • Dyrebeskyttelseslovgivningen skal skærpes, så underholdning med vilde dyr forbydes.

Det gør vi

  • Vi er i dialog med nogle af de største skandinaviske rejsearrangører om at stoppe promoveringen af arrangementer med vilde dyr
  • Vi oplyser turisterne om de forhold, de støtter, hvis de ser underholdning med vilde dyr
  • Vi indsamler underskrifter i protest mod at bruge vilde dyr til at optræde for turister.

Hjælp os stoppe underholdning med vilde dyr

Med din underskrift viser du, at du er enig i, at underholdning med vilde dyr skal stoppes. Vi bruger underskrifterne i vores dialog med rejsearrangørerne for at vise, at mange danskere ikke ønsker at støtte denne form for dyremishandling.

Underholdning med vilde dyr er dyremishandling

På mange af verdens turistdestinationer er det almindeligt at se vilde dyr, der er trænet til at optræde for et betalende publikum. For publikum ser det ud som om, dyrene har det sjovt og godt. Men det er et falsk billede. Virkeligheden er, at dyrene lever i fangenskab og tvinges til at udføre ting, som strider mod deres naturlige adfærd. Dét er dyremishandling.

Vilde dyr har stærke instinkter, som de skal kunne leve efter. Det kan de ikke i fangenskab og bliver derfor ofte syge. Delfiner, der i naturen svømmer helt op til 80 km om dagen, får mavesår af stress. Elefanter holdes i lænker og bliver slået med skarpe kroge for at få dem til at adlyde. Tigere og krokodiller bliver bedøvet, for at turisterne kan få taget billeder med dem.

Behovet for at kunne følge deres naturlige instinkter er det samme, uanset om de vilde dyr er indfanget i naturen eller opdrættet i fangenskab. 

Læs mere og se vores video om, hvordan dyr lider for at underholde turister >>

Forbud mod udnyttelse af vilde dyr breder sig

”Se delfinerne lege” – ”Oplev elefanterne spille fodbold” – ”Få taget dit foto med en tiger”. Som turist bliver man ofte allerede i lufthavnen mødt af lokkende reklamer for at opleve vilde dyr.

Heldigvis har mange lande efterhånden erkendt, at der er tale om dyremishandling. Flere lande har eksempelvis forbud mod delfinarier eller omrejsende cirkus med vilde dyr. Men der er også stadig mange lande, hvor udnyttelsen af vilde dyr til underholdning fortsætter.

Del i dit netværk:

Oplev dyrene i naturen

Vær sikker på ikke at støtte udnyttelsen af vilde dyr på din ferie.

Følg disse simple råd.